De Carménère, de
trots van Chili. Voor deze wijn is er een speciale wijngaard geselecteerd in
Valle del Rapel, 200 km ten zuiden van de hoofdstad Santiago.
De diepe
leemachtige bodems van de Valle del Rapel zorgen voor geconcentreerde en
krachtige Carmenere druiven. Hoewel de druiven voor de Escudo Rojo Carmenere
exclusief met de hand worden geplukt in de Valle del Rapel, worden ze voor
verdere verwerking naar de Bodega Baron Philippe de Rothschild in de Maipo
Vallei gebracht. Na vinificatie rijpt de nog jonge wijn daar gedurende ten
minste zes tot acht maanden in eiken vaten voor rijping. Dat geeft hem zijn
volle en zachte karakter.
Deze Carménère,
naar een hoger level gebracht door de wijnmakers van Escudo Rojo heeft toetsen van
zwart fruit en een dosis cacao, zoete kruiden, vanille en toffee. Laat je de
wijn goed walsen in je glas dan geeft hij nog meer geuren van onder andere
pruimen en cassis fruit. Mooie zijde zachte smaken van kersen, bessen en bramen
en uiteraard koffie, mokka en kruiden.
Type: Rode wijn
Druif:
Carménère
Alc:
14%
Producent: Escudo Rojo
Te drinken bij:
Fantastische wijn om in de herfst of winter bij een goed stuk rood vlees te
drinken. Prima metgezel ook bij harde of oude kazen.